Taksin peruskurssit

Julius Merta
puh: 050 448 5270

Taksinkuljettajan peruskoulutus

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt meille luvan järjestää taksinkuljettajan peruskoulutusta seuraavissa maakunnissa:
Uusimaa, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Satakunta, Pohjois-Karjala, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi ja
Kymenlaakso

Järjestämme seuraavien kaupunkien kaupunkituntemuskokeita:

Tampere, Lempäälä, Ylöjärvi, Kangasala, Nokia, Vantaa, Järvenpää, Espoo, Tuusula, Mäntsälä, Lahti,
Jämsä, Kitee, Kouvola, Pori, Turku, Pirkkala, Kaarina, Asikkala, Jyväskylä, Salo, Koski TL, Nurmijärvi, Naantali, Joutsa, Äänekoski, Sastamala ja Mänttä-Vilppula, Joensuu, Juuka, Kesälahti, Nurmes, Rääkkylä, Lieksa, Outokumpu. Huittinen,
Myrskylä, Ikaalinen, Orivesi, Pihtipudas, Virrat, Taivassalo, Loimaa ja kirkkonummi.      Kokeen hinta 60€ / koe

Tulevia kaupunkituntemuskokeita:

(koe järjestetään jos etukäteen ilmoittautuneita on vähintään 3 ja koe pitää olla etukäteen maksettu)

Seuraava ID-koulutus (Tampereen) järjestetään:

Ei sovittuja ID-koulutuksia

Ilmoittautuminen kummassakin etukäteen välttämätön!

info@taksi-ja-liikennekoulutus.fi

Seuraavat peruskurssit
:

Vantaa: Tilaa

Tampere: Tilaa

Jämsä: Tilaa

VANTAA, 06.10 - 09.10.2014
Ylästön autokoulu, Elannontie,Vantaa
klo: 8.30 - 16.00
hinta: 350€ + Trafin koemaksu (100€) sekä kaupunkituntemuskoe (60€), yhteensä 500€ (sis.alv. 24%, Trafin koemaksusta ei veloiteta alv:ia)
Lähitaksi alueella ajamaan aikovien tulee käydä lisäksi lähitaksin järjestämä erillisen datakoulutus
hannu.lindroos@taksi-ja-liikennekoulutus.fi
mutta myös puhelimitse: 0400 - 897 883. HUOM: saat onnistuneesta ilmoittautumisesta aina kuittauksen!

TAMPERE,  Lokakuu -14
paikka:
Hotelli Victoria, (Itsenäisyydenkatu 1, Tampere)
klo: 8.30 - 16.00
hinta: 380€ + Trafin koemaksu (100€) sekä kaupunkituntemuskoe (60€), yhteensä 540€ (sis.alv. 24%, Trafin koemaksusta ei veloiteta alv:ia)
Tampereen alueella ajamaan aikovien tulee käydä lisäksi Tampereen aluetaksin järjestämä erillisen datakurssi

JÄMSÄ, 24.11 - 02.12.2012

Ilmoittautumiset 14.11.2014 mennessä ja kurssi pidetään jos ilmoittautuneita  vähintään 8

Kurssi on viikonloppukurssi, ja kurssipäivät ovat 21.- 23.11 ja 29.- 30.11.2014
paikka:
Safety Driver Oy ( Välikatu 6, 42100 Jämsä )
klo: 8.30 - 16.00
hinta: 380€ + Trafin koemaksu (100€) sekä kaupunkituntemuskoe (60€), yhteensä 510€ (sis.alv. 24%, Trafin koemaksusta ei veloiteta alv:ia)
Ole nopea, paikkoja on rajoitetusti!

Ole hyvä ja merkitse sähköpostiin nimesi, osoitteesi ja mille kurssille olet tulossa.
HUOM: saat onnistuneesta ilmoittautumisesta aina kuittauksen!

HUOM! Kurssi toteutetaan jos ilmoittautuneita on vähintään 8 hlöä

YLEISTÄ KURSSEISTA
Kurssin kesto on lakisääteisesti 30 tuntia ja pidetään Trafin hyväksymän opetussuunnitelman mukaisesti. Järjestämme koulutuksen pääsääntöisesti päiväkursseina, jolloin saamme kurssin tiivistettyä neljään päivään, eikä kurssi sido oppilaita useiksi viikoiksi. Tilauksen mukaan voimme räätälöidä myös iltakursseja.

Kurssin jälkeen tulee viranomaisen valvoma koe. Kokeesta Trafi veloittaa 100 €.

Kaupunkituntemuksesta järjestämme peruskurssin hyväksytysti suorittaneille oman kokeen. Kaupunkituntemuksen opiskeluun annamme kurssin aikana ohjeita.

Ammattiajoluvan myöntämisen edellytykset
Laista taksinkuljettajan ammattipätevyydestä löytyvät taksinkuljettajan vaatimukset. Mm.:

4 §, Ajoluvan myöntämisen edellytykset
Taksinkuljettajan ajoluvan myöntämisen edellytyksenä on, että:

1) hakijalla on muu auton ajo-oikeus kuin kahdeksi vuodeksi saatu lyhytaikainen ajo-oikeus tai muussa ETA-valtiossa annettu auton ajokortti ja hän täyttää mainittua ajo-oikeutta tai ajokorttia koskevat tarkemmat vaatimukset, joista säädetään valtioneuvoston asetuksella; 2) hakija ei ole täyttänyt 70 vuotta;
3) hakija täyttää säädetyt terveysvaatimukset;
4) hakija on suorittanut hyväksytysti taksinkuljettajan koulutuksen ja kokeen;
5) hakijalla on auton asemapaikkaa vastaava paikallistuntemus;
6) hakija on muutenkin henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva taksinkuljettajaksi.

5 §, Terveys
Taksinkuljettajan on täytettävä C- ja D-luokan ajokorttilupaa koskevat terveysvaatimukset ja hänellä on muutenkin oltava sellaiset terveydelliset edellytykset, jotka ovat tarpeen matkustajien turvallisuuden ylläpitämiseksi ja näiden avustamiseksi. Ajoneuvohallintokeskus voi erityisistä syistä myöntää poikkeuksen taksinkuljettajan ajolupaa koskevista terveysvaatimuksista.

Terveysvaatimusten täyttyminen on osoitettava ajolupaa haettaessa ja sen voimassaoloa jatkettaessa.

08/2014